Basisboekje over emoties…

Uit onze gesprekken met lokale partners in Tanzania, Kenia en Malawi komt 1 ding duidelijk naar voren. Life Skills (weerbaarheid en veerkracht) zijn belangrijk om succesvol te zijn in het leven, maar er is weinig aandacht voor op school.

Bange, boze, blije en verdrietige gevoelens worden in Afrika vaak niet zomaar openlijk besproken met kinderen. Dit horen we terug van onze lokale partners. Terwijl dit heel duidelijk welbevinden, betere sociale contacten en controle over je eigen leven oplevert. Leerkrachten, ouders en andere caregivers willen graag handvaten. 

Ons idee is geboren: een boekje over basis emoties!

Samen met 3 NGO’s gaan we aan de slag. Hoe kunnen we dit in de Afrikaanse context doen, passend in de lokale cultuur, spelenderwijs met kinderen oefenen, spelen, zingen en dansen? Hoe doet Aisha dit en wat kun je daarvan leren?

DonateNewsletter