The making of Aisha…

Ergens tussen vol gekriebelde papieren met aantekeningen over Corona, Tanzaniaanse organisaties, Afrikaanse meisjesnamen en ’n vage verhaallijn over 2 Afrikaanse kindjes vond ik haar terug. Mijn eerste schetsje, in 4B Potlood, van Aisha. Want dat werd haar naam! 

Aisha, een vrolijk Afrikaans meisje. Leergierig, sociaal bewust en vol vertrouwen. Niet alleen in zichzelf, maar ook in de situatie rondom Corona. “Als we samen de goede dingen doen, kunnen we straks ook weer samen dansen”, vertelt Aisha aan Moses in het digitale (voor)leesverhaal “Aisha and Moses strong against Coronavirus”. Dat het, ook in veel Afrikaanse landen, nog niet zover is, is reden te meer ons bewust te zijn van dagelijkse dingen rondom Corona. 

Ondertussen kreeg Aisha op mijn Ipad kleur en werd ze ook een paar jaartjes ouder in ons Afrikaanse kinderboek. Met haar rokje keurig netjes over haar knieën, zoals dat cultureel beter past in Oost-Afrika. Want zoveel mogelijk aansluiten bij de Afrikaanse context, brengt ons dichter bij ons doel: Zoveel mogelijk kinderen, via deze educatieve tool, een steuntje in de rug geven bij sociaal maatschappelijke “hobbels op hun levensweg”. 

English version:

I found her back somewhere between papers full of scribbles, with notes about Corona, Tanzanian organizations, African girls’ names and a vague storyline about 2 African children. My first sketch, in 4B Pencil. And she was named… Aisha!

Aisha, a cheerful African girl. Eager to learn, socially aware and confident. Not only in herself, but also in the world she lives in. “If we do the right things together, we soon will be able to dance together again”, Aisha tells Moses in the digital reading story “Aisha and Moses strong against Coronavirus”. A wise remark that could not be ignored too easily.   

Meanwhile, Aisha got color on my iPad and she also got a few years older in our future African children’s books. With her skirt neatly over her knees, as it would be more appropriate. Until today Aisha and all her friends brings us closer to our goal: to give as many children as possible, stories, language and perhaps a bit of a role model on their bumpy life paths. 

DonateNewsletter