Aisha…

“Aangenaam! Ik ben Aisha. 

Ik ben 9 jaar en woon met mijn familie aan de rand van een dorpje op het platteland van Afrika. Mijn leventje gaat niet altijd over rozen, maar ik heb “spierballen” gekweekt. Letterlijk en figuurlijk!  En daarom sta ik “sterk als een boom” in het leven en bouw ik aan mijn eigen toekomst. Ik ga naar school, want dat is belangrijk. Ik denk met mijn hoofd en voel met mijn hart. En dat brengt mij daar waar ik graag komen wil”. 

Ik wil mijn Afrikaanse vriendjes en vriendinnetjes heel graag leren hoe je dat doet. Lees mijn boekjes, speel mijn spelletjes, zing mijn liedjes en dans mijn dansjes. Ik neem je mee op weg naar weerbaarheid en veerkracht zodat we samen kunnen bouwen aan onze toekomst”.

Met Aisha als hoofdpersoontje en als rolmodel ontwikkelt Stichting Aisha & Friends educatief materiaal gericht op weerbaarheid en veerkracht voor kinderen in Afrikaanse landen. Dit doen we samen met lokale partners van o.a. scholen en andere plekken waar kinderen bij elkaar komen. Ook trainen we leerkrachten en social workers in het geven van lessen in Life Skills.

DonateNewsletter